10.1.09

Nessa na obisku.

Mraz, sneg, sonce. Idealen dan za dooolg sprehod. Da pa je bilo še bolj zabavno, sta na obisk prišla Bojana in Igor z Nesso. Zadali smo si kar dolgo pot okoli Novega mesta. Odpravili smo se od našega doma čez Kamence, po kolovozni cesti do krožišča. Pot smo nadaljevali čez Bučnovaško naselje na hrib.
Alessa in Nessa
Naši punci, Nessa in Alessa sta divjali po snegu, mi pa med potjo veselo klepetali . Na vrhu Mestnenjivskega hriba smo se malce ustavili, nato pa nadaljevali čez hrib, kar čez drn in strn, do Marofa. Z Marofa je prelep razgled na Novo mesto, reko Krko in Ragov log. Od tu na hrib kjer je staro vodno zajetje in navzdol do vznožja Marofa.

Prečkali smo križišče im mimo pošte zavili na Loko. Nato pa po sprehajalni poti ob reki Krki do Bršljina. Od tu mimo blokov do industrijske cone, okoli nje do Muhaberja in čez gozdiček domov.

Bilo je kar naporno, v dveh urah in pol smo prehodili dobrih 8 km in pol, večina po celem snegu. Doma smo se pogreli s čajem, Nessa in Alessa pa sta malce počivali.

Lep pozdrav

T&A



1 comment:

NESSA the hovawart said...

Hej,Tea,
ja,včeraj je bilo zelo luštno. Sem imela občutek, da mi je hotela Nesska danes povedati, da bi spet šla na obisk, ker me je ves čas nekam čudno gledala in žokala z gobčkom ;-)
Lepe slikce!
Papa, Bojana