16.2.09

Pri Tisi na obisku.

Po res dolgem času, mislim, da je minilo že skoraj pol leta, smo obiskali Alessino sošolko in res dobro prijateljico bernardinko Tiso, ki stanuje blizu Otočca. Prvič sta se videli, ko sta bili stari 4 mesece. Je le nekaj dni starejša od Alesse in leto in pol sta skupaj "drgnili" pasji poligon. Obe sta uspešno opravili tudi oba izpita iz poslušnosti.


Tisa je kakšnih 10 dni pred kotitvijo in res sem se malce bala, kako se bosta po tako dolgem premoru naši punci pozdravili, a je bil moj strah zaman. Alessa je vsa vesela skočila iz avta, Tisa jo je vsa srečna pričakala zunaj in obe sta pocvili od veselja. Res zanimivo, kako pes ne pozabi svojih prijateljev.


Odšli smo na bližnji travnik, se malce poslikali in se dobro naklepetali, punci pa sta veselo tekali sem in tja, no Tisa malo počasneje, saj jo okrogli trebušček že pošteno ovira.


S travnika je lep razgled na Stari grad, ki stoji le lučaj od vasi Otočec. Zvedav pogleda na grad od blizu morda marsikoga preseneti, pa ne zaradi arhitekture, goli zidovi namreč razkrivajo večstoletno zgodovino, pač pa zaradi stanja; vstop v ta arhitekturni spomenik ni dovoljen, glavna grajska vrata pa so zaklenjena z verigo, pogled v notranjost pa pove, da je grad že dolgo zaprt.


Po mnenju izvedencev sodi Stari grad, ki v sklenjeni obliki ponazarja arhitekturno izročilo od romantike, preko gotike in baroka do 19. stoletja, med najpomembnejše še ohranjene gradove v Sloveniji. Svojo končno obliko je dobil konec 17. stoletja in jo ohranil do druge svetovne vojne, ko je bil požgan.

Slaba ura sprehoda je bila za Tiso dovolj in počasi smo jo mahnili domov. Čez kakšnih 10 dni bomo seveda držali pesti, da bo z mamico in malčki vse ok in da bo kotitev potekala mirno in hitro.




Lp.
T&A

1 comment:

NESSA the hovawart said...

Lepe slikce. Tisa se dobro drži...prenesi prosim Jani, da ji želimo uspešno kotitev in zdrave mladičke!!
Poljubček,
Nesska